PLC & Electrical Engineer

Lijkt het jouw leuk om onderdeel te worden van een jonge snelgroeiende organisatie die internationale plannen heeft? Krijg jij energie van het bijdragen aan innovatieve verbeteringen op het gebied van elektrotechnische installaties en besturingssystemen? Werk jij graag in een omgeving waarbij je de vrijheid krijgt om jouw ideeën vorm te geven? Lees dan snel verder!

Fleet Cleaner heeft als doel om volledig autonoom schepen schoon te maken in ’s werelds grootste zeehavens en we kunnen jouw hulp hier goed bij gebruiken. In de rol van PLC & Electrical Engineer ben je onderdeel van het Electronics and Control Engineering team en ben je verantwoordelijk voor het PLC-besturingssysteem en de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties. Onze innovatieve reinigingsinstallatie draait 24/7 en bestaat uit een combinatie van zeer diverse technieken (hydrauliek, sensoren, filtersystemen, scheepssystemen, generatoren, etc.) die allen met elkaar verbonden zijn via jouw systeem. Ook draag je bij aan het ondersteunen van de operators aan boord van onze drie werkschepen in het gebruik van deze besturingssystemen en PLC’s. Dit doe je door mogelijke risico’s van jouw systemen te identificeren, deze risico’s te verkleinen en door ervoor te zorgen dat de operatie over de juiste kennis beschikt.

Jouw werkzaamheden

De werkzaamheden van de PLC & Electrical Engineer zullen onder andere bestaan uit de volgende:

 • Ontwerpen, configureren, programmeren, testen, implementeren en het beheren van Beckhoff PLC-besturingssystemen en –toepassingen voor de besturingssystemen van onze reinigingsinstallaties;
 • Ontwerpen, installeren, beheren en het verbeteren van de elektrotechnische installaties van onze reinigingsinstallaties;
 • Opstellen, controleren en het reviseren van technische en functionele documentatie zodat de operators kunnen werken met de besturingssystemen en -toepassingen;
 • Leveren van ondersteuning bij complexe storingen. Dit gebeurt zowel telefonisch als fysieke ondersteuning bij de reinigingsinstallaties op onze schepen.

Functie-eisen

Om de rol van Electrical & PLC Engineer goed uit te kunnen voeren, vragen wij het volgende:

 • HBO-opleiding in de richting van Elektrotechniek of een vergelijkbare opleiding;
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol;
 • Ervaring en kennis over programmeren in Visual studio en werken met Beckhoff (besturings)systemen;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Verder ben je georganiseerd, samenwerkingsgericht en analytisch.

Arbeidsvoorwaarden

Graag bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden voor de rol van Electrical & PLC Engineer:

 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan de pensioensregeling van Fleet Cleaner;
 • Hoge mate van verantwoordelijkheid binnen een korte tijd, en ruimte om grote impact te maken binnen het bedrijf;
 • Mogelijkheid om mee te groeien met een sterk groeiend bedrijf;
 • Een goed verzorgde lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Wie zijn wij?

Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard neergezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk op te zetten van reinigingsinstallaties. We zijn een jong, groeiend team dat continu bezig is om onze innovaties te verbeteren en uit te breiden. Er zijn twee reinigingsinstallaties vast geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa, en er is een derde reinigingsinstallatie die ingezet wordt op nieuwe projecten.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel? En wil je de uitdaging aangaan om bij te dragen aan de groeiende operatie van Fleet Cleaner? Solliciteer dan meteen door jouw CV en motivatiebrief te sturen naar HR@fleetcleaner.com. We zien ernaar uit kennis met je te maken!